Stichting Chori Chora Foundation Nepal

contact

Contact

ANBI-status JA

Stichting Chori Chora Foundation Nepal is aangemerkt als 'een algemeen nut beogende instelling' (ANBI) en is als zodanig opgenomen in de ANBI-lijst van de belastingdienst die online is te raadplegen.

RSIN/Fiscaal Nummer: 8555.48.137

Doneren

Wil je de stichting steunen? Elke bijdrage, klein of groot, eenmalig of regelmatig, is van harte welkom. Dank voor je eventuele donatie. Namaste!

Stichting Chori Chora Foundation Nepal, Rotterdam.
Rekeningnummer / IBAN: NL24 INGB 0007 0580 84
BIC-code voor betalingen vanuit het buitenland: INGBNL2A
o.v.v. Hulp aan Nepal

TIP: Vermeld bij de overboeking je e-mailadres als je maximaal 2x per jaar informatie van Chori Chora wil ontvangen.

Contactgegevens

Stichting Chori Chora Foundation Nepal
Avenue Concordia 24 a
NL-3062 LJ Rotterdam, Nederland
foundation@topoftheworld.nl
+31 6 4375 1211

Website: www.chorichorafoundation.nl
E-mail: foundation@topoftheworld.nl

Heb je vragen over onze activiteiten of wil je een actie organiseren om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren in Nepal? Stuur ons dan een e-mail en wij nemen contact met je op.

Chori Chora heeft ook een beleidsplan en statuten voor meer achtergronden en informatie. Bij de Kamer van Koophandel kunnen de meeste recente gegevens worden ingezien. Stichting Chori Chora Foundation Nepal staat geregistreerd onder KvK-nummer 64159043.

 

Schenking van Stichting Holi Maya Foundation Nepal

Het bestuur van Stichting Holi Maya Foundation Nepal (HMFN) heeft eind 2017 een schenking gedaan aan Stichting Chori Chora Foundation Nepal. Deze schenking is opgebouwd uit de nalatenschap van de heer Frederik van Geest en financiële bijdragen van mensen die zich betrokken voelen bij de hulp aan jonge Nepalezen die zelf hun opleiding niet, of slechts zeer gedeeltelijk, kunnen betalen. De schenking zal door Stichting Chori Chora Foundation Nepal worden besteed aan ‘Kansen voor kinderen in Nepal’, conform de doelstelling van de HMFN en de wens van de erflater Frederik van Geest.

Bestuur van Chori Chora Foundation Nepal

Laatste versie: Rotterdam, 12 augustus 2018


contact
contact

‘Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.’ Sören Kierkegaard


Blog en Nieuws

Bezoek aan weeshuizen afgeraden !

Op schooltjes worden de lessen onderbroken als de kinderen steeds een liedje moeten zingen voor toeristen. Soms worden de omstandig­he­den in de tehuizen bewust slecht gehouden, zodat bezoekers

geld inzamelen. Lotte Ghielen, Better Care Network

Touroperators moeten excursies naar weeshuizen uit hun reisprogramma's schrappen. De speciale vakantietrips doen de kinderen meer kwaad dan goed.

Dat stelt Better Care Network ­Netherlands, een samenwerkingsverband van kinderrechtenorganisaties als Unicef en Defence for Children. Zeker negentien Nederlandse reisaanbieders geven klanten de gelegenheid tijdens hun vakantie een kindertehuis te bezoeken. 

Dat blijkt uit een inventarisatie van Defence for Children onder de touroperators die lid zijn van de ANVR. Deze reisbrancheorganisatie ontmoedigt haar leden om nog langer weeshuizen te bezoeken. 

Zulke bezoekjes brengen voor de kindertehuizen geld in het laatje. Maar de kinderen zijn er niet bij gebaat, stelt coördinator Lotte Ghielen van Better Care Network. ,,Het geld dat goedbedoelende toeristen en reisorganisaties meebrengen, houdt een onwenselijk systeem van weeshuizen in stand. In Nepal en Cambodja groeit het aantal tehuizen zelfs door de vraag vanuit het toerisme.'' 

Valse voorwendselen 

Weeshuiseigenaren ronselen kinderen, vaak onder valse voorwendselen, bij ouders die geen geld hebben voor eten en scholing. Ghielen: 'Soms worden de omstandigheden in de tehuizen bewust slecht gehouden, zodat bezoekers geld inzamelen. Dat geld verdwijnt vaak in de zakken van de weeshuiseigenaren. Van 80 procent van de kinderen in zogenaamde weeshuizen zijn een of beide ouders nog in leven.' 

Bij hun familie zijn kinderen volgens Better Care Network ­Netherlands vrijwel altijd beter af. In tehuizen lopen ze het risico slachtoffer te worden van misbruik en kinderhandel en kunnen hechtingsproblemen ontstaan. Daar komt bij dat bezoekers de veilige omgeving verstoren, zegt Ghielen.

Bron: Algemeen Dagblad, 07-01-17

Interview met Holi, voorzitter

"Na de aardbeving in 2015 begonnen we met het inzamelen van geld voor de slachtoffers. Om ervoor te zorgen dat alles juridisch en organisatorisch goed geregeld was, hebben we Stichting Chori Chora Foundation

Nepal opgericht."

"Inmiddels gaat onze missie verder dan slachtofferhulp. Chori Chora wil bijdragen aan de ontwikkeling en empowerment van jongeren. We ondersteunen ze bij het verwezenlijken van hun dromen en ambities door persoonlijke begeleiding tijdens de leerweg."

"We steunen bijvoorbeeld met schoolgeld, bijles, boeken en schriften. Heel belangrijk is dat onze studenten beseffen dat zij hun dromen en ambities zelf realiseren, maar dat zij dit niet alleen hoeven te doen. Ons motto: je doet het zelf, maar niet alleen. Helaas is een systeem met studiebeurzen en leningen zoals dat hier bestaat, ondenkbaar in een land als Nepal. Daarom is het geweldig dat wij het op deze manier wel kunnen realiseren. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is voor gezinnen om onderwijs als prioriteit te stellen, als de kinderen eten te (kunnen) geven de primaire zorg is. Ik had het geluk om steun te krijgen van iemand die me de kans gaf om vervolgonderwijs te volgen en een baan te krijgen in het toerisme. Ik weet dat één kans voldoende kan zijn om je leven een andere wending te geven."

"Ik vind het heel bijzonder dat ik met steun van onze donateurs dergelijke kansen nu kan doorgeven!"

Sponsoractie Katrien Laridon

Aanraken, aangeraakt en “geraakt ” worden. Geert van Coillie

Katrien Laridon bedacht een project om voor de bewoners op haar werk ‘een leuke én deugddoende wellness

activiteit’ te organiseren. De opbrengst maakte ze over op de bankrekening van Chori Chora Foundation Nepal; een fantastisch bedrag waarmee we weer veel kunnen doen bij het ondersteunen van kinderen en jongeren in Nepal!

Zo bijzonder om door middel van massage de verbinding te leggen tussen 'oost en west'. Een verbinding die zoveel verder gaat dan het materiële en dat maakt het voor ons extra speciaal. Wegens succes werd de actie nog eens herhaald, waarvoor dank!


Studenten Fotogalerij

studenten studenten studenten